رشته ساختمان

معرفی رشته ساختمان در هنرستان

همانطور که میدانید، چالش های زیادی برای انتخاب رشته دانش آموزان در پایه دهم وجود دارد. در این مقطع، افراد در تلاطم کسب اطلاعات درباره رشته های گوناگون هستند تا در نهایت بتوانند رشته مناسب خود را پیدا کرده و در آن به تحصیل بپردازند. در هنرستان پسرانه رشته های گوناگونی همچونرشته ساختمان و رشته شبکه و نرم افزار رایانه ارائه می شوند. در صورتی که یکی از گزینه های انتخابی شما نیز رشته ساختمان است، در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعاتی کاربردی را از این رشته به دست آورید.

ساختمان سازی یکی از اصلی ترین فعالیت های بشر است. در واقع ساختمان محلی برای سکونت و آرامش انسان ها است. به همین دلیل، می توان اهمیت تربیت متخصصانی حرفه ای در رشته ساختمان را بسیار بالا دانست. این افراد باید با کسب مهارت های لازم در زمینه طراحی اصولی و فنی ساختمان، به فعالیت در این زمینه مشغول شوند. برای شروع تحصیل در این رشته می توانید از طریق کنکور سراسری رشته های نظری اقدام کنید یا اینکه در سال دهم، رشته ساختمان را در هنرستان انتخاب نمایید. روش دوم به دلیل تقویت مهارت های پایه به صورت اصولی از اهمیت بالاتری برخوردار است.

آشنایی با دروس رشته ساختمان

دروس رشته ساختمان در هنرستان شامل درس های عمومی، تئوری و کارگاه ها می شوند. عملی بودن دروس دارای اهمیت زیادی می باشد. در واقع دانش آموزان می توانند در کارگاه های مربوط به رشته خود در هنرستان، مهارت و تخصص لازم را در زمینه های گوناگون به دست آورند. برخی از دروس تخصصی این رشته عبارتند از یادگیری اصول نقشه کشی ساختمان، محاسبات فنی ساختمان، روش های اجرایی ساختمان سازی، مقررات ملی و ضوابط عمومی ساختمان و... پس از گذراندن دوره هنرستان و ورود به دانشگاه، می توانید گرایش های مورد نظر را انتخاب نمایید و در آن ها به صورت تخصصی تر به ادامه تحصیل بپردازید.

آینده شغلی و تحصیلی فارغ التحصیلان

رشته ساختمان دارای آینده شغلی و تحصیلی مناسبی است. در واقع به دلیل کاربردی بودن این رشته در زندگی عادی و پر رونق بودن ساختمان سازی، فارغ التحصیلان این رشته همواره می توانند در حیطه مورد نظر خود مشغول به کار شوند. از مشاغل مربوط به این رشته می توان به مهندس ناظر، مدیر دفتر ساختمانی، آرماتور بند، مسئول کارگاه ساختمانی و ... اشاره کرد. همچنین دانش آموزان پس از گذراندن دوره هنرستان و شرکت در کنکور، می توانند به دانشگاه های معتبر وارد شده و به ادامه تحصیل بپردازند. امکان ادامه تحصیل این رشته در دانشگاه های خارج از کشور نیز وجود دارد. دانشجویانی که از رشته ساختمان فارغ التحصیل می شوند می توانند در مراکز علمی همچون دانشگاه ها و مدارس به تدریس دروس مختلف این رشته مشغول شوند.

توانایی های مورد نیاز در رشته ساختمان

دانش آموزانی که می خواهند رشته ساختمان را برای ادامه تحصیل انتخاب نمایند باید دارای ویژگی هایی از جمله مهارت ریاضیات و محاسبات قوی باشند. دانشجویان این رشته باید از توانایی حل مسئله بالایی برخوردار باشند تا بتوانند در شرایط بحرانی، به بهترین شکل وضعیت را کنترل نمایند. همچنین باید روحیه کار تیمی داشته باشند. زیرا انجام کارهای ساختمانی تنها با استفاده از یک تیم حرفه ای انجام پذیر می باشد. در این رابطه، افراد باید دارای قدرت برقراری ارتباط و روابط اجتماعی بالا باشند تا بتوانند در رشته خود موفق شوند.