انتخاب رشته شبکه و نرم افزار رایانه در هنرستان
انتخاب رشته شبکه و نرم افزار رایانه در هنرستان
اگر شما انسانی ماجراجو و کنجکاو هستید که ایده های خلاقانه زیادی به ذهنتان خطور می کند، رشته شبکه و نرم افزار رایانه در هنرستان می تواند انتخاب مناسبی برایتان باشد. متاسفانه بسیاری از اوقات دانش آموزان مقطع دهم به دلیل نداشتن تجربه در زمینه های گوناگون، انتخاب رشته را بر اساس راهنمایی های غلط و اشتباه انجام می دهند. به عنوان مثال ممکن است دانش آموزی که استعداد و توانایی کافی برای ورود به رشته ساختمان در هنرستان پسرانه را دارد، به غلط رشته کامپیوتر را برای ادامه تحصیل انتخاب کند. این موضوع می تواند آینده این عزیزان را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است که با کسب اطلاعات کافی، بتوان رشته ای مناسب با روحیه خود را انتخاب نمود. در ادامه این مطلب قصد داریم اطلاعاتی در زمینه رشته شبکه و نرم افزار رایانه را با شما به اشتراک بگذاریم. پس با ما همراه باشید.
آشنایی با دروس رشته شبکه و نرم افزار رایانه
فارغ التحصیلان رشته شبکه و نرم افزار رایانه باید در طی تحصیل خود، مهارت های لازم را در زمینه های مختلف رایانه به دست آورند. بنابراین این دانش آموزان باید کارگاه های تخصصی و دروس مرتبط با بخش های مرتبط با رایانه را بگذرانند. علوم رایانه خود دارای گرایش های بسیار مختلفی است که از جمله آن ها می توان به سخت افزار و نرم افزار اشاره کرد. سخت افزار مربوط به قطعات فیزیکی یک سیستم کامپیوتری می شود. دانش آموزان این رشته باید به خوبی با این سخت افزارها آشنایی پیدا کنند. نرم افزارها رابط میان کاربر و سخت افزار هستند. در بخش نرم افزار، با دنیای بسیار گسترده تری رو به رو هستیم. زیرا امروزه می توان میلیون ها نرم افزار که در حیطه های گوناگون با استفاده از زبان های برنامه نویسی مختلف تولید شده اند را مشاهده کرد.
دانش آموزان رشته شبکه و نرم افزار رایانه در دوره هنرستان به مطالعه دروس اساسی همچون نصب و نگهداری تجهیزات شبکه و سخت افزار می پردازند. پس از دوره هنرستان، با انتخاب گرایش در دانشگاه می توان این رشته را به صورت تخصصی تر مورد مطالعه قرار داد. همانطور که گفته شد، حیطه های مربوط به رایانه بسیار گسترده هستند. به عنوان مثال می توان به امنیت شبکه، هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و ... اشاره نمود. در واقع دانش آموزان با پیدا کردن حیطه ای که به آن علاقه مند هستند، می توانند در دانشگاه به صورت تخصصی تر به کسب مهارت بپردازند.
موقعیت های شغلی و بازار کار فارغ التحصیلان
موقعیت های شغلی و بازار کار فارغ التحصیلان رشته شبکه و نرم افزار رایانه بسیار گسترده است. اگر به خوبی به اطراف خود نگاه کنیم، مشاهده می نماییم که رایانه در تمامی جنبه های زندگی رخنه کرده است. کامپیوتر رابطه بسیار نزدیکی به علوم مختلفی همچون پزشکی، علوم نظامی، هوا و فضا و ... دارد. این موضوع به ما نشان می دهد که مهندسان کامپیوتر در تمامی حیطه ها دارای جایگاهی ویژه هستند. از عناوین شغلی این افراد می توان به طراح و گسترش دهنده نرم افزارهای کامپیوتری، طراح اپلیکیشن های تلفن همراه، مسئول فنی سایت، طراح سایت، طراح قطعات کامپیوتری و... اشاره کرد. همچنین فارغ التحصیلان در صورت علاقه می توانند به حیطه آموزش و گسترش این علم نیز وارد شوند.
آینده علمی رشته شبکه و نرم افزار رایانه
دانش آموزان رشته شبکه و نرم افزار رایانه در هنرستان با شرکت در کنکور کاردانی و کسب رتبه قبولی، می توانند در دانشگاه های فنی و حرفه ای، علمی کاربردی، غیرانتفاعی و آزاد پذیرفته شوند. پس از دو سال تحصیل در مقطع کاردانی نیز می توانند با قبولی در مقطع کارشناسی، در رشته مورد نظر تحصیل کرده و مدرک مهندسی کامپیوتر را کسب کنند. همچنین امکان تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های داخل و خارج از کشور برای آن ها وجود دارد.